Детска Градина “Изследователи”: Грижа, Обучение и Развитие на деца от 1-5г. възраст

Развитието и обучението на Вашето дете са от решаващо значение. В частната детска градина “Изследователи” ние мислим за бъдещето на Вашето дете с грижа и любов. Нашата детска градина предлага индивидуален и персонализиран подход към възпитанието и обучението на децата.

Екипът ни е съставен от опитни и отдадени учители, които работят внимателно, за да осигурят оптимални условия за развитие и обучението на децата. Ние се грижим за тяхната физическа, емоционална и интелектуална подготовка.

Учебният ни план включва разнообразни дейности и уроци, които насърчават любопитството и усвояването на нови знания. Чрез игри и забавление ние стимулираме творческото мислене и социалните умения на децата.

 

Нашият филиал в квартал Изток разполага с:

🪑 три учебни стаи

🌳350кв.м озеленен собствен двор

📚 двуезично обучение на български и английски език

🤸‍♂️физкултурен салон

💦солна стая

🎥 видео наблюдение

 

⭐ Възпитанието и обучението на децата се осъществява в малки групи, съставени от около 15 деца, които са разделени по възраст и нужди. Всяка група е обслужвана от двама преподаватели и помощник възпитател, които се грижат за индивидуалните и образователни потребности на децата. Тази структура ни позволява да осигурим персонализирано внимание, помощ и насърчение, които са от съществено значение за успешното развитие на всеки малък изследовател.

⭐ Ние сме привърженици на плавната адаптация на децата. Затова, по време на първите няколко дни, ние предоставяме на всяко дете възможността да посещава градината по няколко часа. Този индивидуален подход ни помага да изградим доверие и сигурност в детето, като внимателно наблюдаваме неговото поведение и реакции.

Със съчетаване на чувството за уют и защита, ние създаваме обстановка, в която всяко дете може да се чувства като у дома си. Нашата най-съществена цел е да изградим доверие и увереност у децата, които трябва да се адаптират към новата обстановка.

 

⭐ Здравето и благополучието на децата са от основно значение за нас. Затова, всяка сутрин, нашата опитна медицинска сестра провежда грижлив преглед на всеки малък ученик, оценявайки тяхното физическо състояние.

Тази редовна практика не само ни помага да следим здравословното им развитие, но и допринася за усещането на сигурност и грижа, които усещат децата при нас. Ако възникне някакъв здравословен проблем, родителите са незабавно информирани, така че да можем да се грижим за децата в най-добрия възможен начин.

⭐ В нашата детска градина вярваме в силата на изразителното изкуство и неговия потенциал да подпомогне развитието и самоизразяването на всяко дете. Затова, работим с опитен арт терапевт, който прилага разнообразни творчески методи, подходящи за възрастта на децата.

Нашият терапевт насърчава децата да изразяват себе си и своите чувства чрез изкуството. Техните сесии включват рисуване, моделиране с глина и пластелин, създаване на маски, съставяне на приказки и много други творчески активности. Тези срещи не само радват и вдъхновяват децата, но и помагат за развитието на техните емоционални и когнитивни умения.

⭐ Музиката е важна част от обогатяващия процес на учене и развитие в нашата детска градина. Тя не само радва сетивата, но и обогатява душата и ума на нашите малки изследователи. Чрез музиката, децата не само се наслаждават на красиви песни и мелодии, но и усвояват ценни умения и познания. Нашият музикален педагог представя увлекателни песни и запознава децата с различни музикални инструменти и техните вълшебни звуци. По този начин децата разширяват своята култура и музикални познания, а също така и развиват своите творчески и изразителни способности.

⭐ Разполагаме със прекрасен двор, който e създаден за приключения и учене под открито небе. Децата имат възможността да излизат в двора два пъти на ден, където се наслаждават на игри и упражнения на свеж въздух, съчетани с обогатителни учебни и развлекателни активности. Дейностите навън спомагат за физическото здраве и доброто настроение на децата, като ги свързва с природата и насърчава тяхната любопитност и изследователски дух.

⭐ За по-големите дечица, освен основната образователна програма, ние предлагаме и вълнуващи допълнителни дейности, които разширяват техните възможности и интереси. Това включва танци, балет, айкидо, футбол и много други занимания, които се провеждат следобедните часове в нашия модерен физкултурен салон. Тези активности не само укрепват физическата форма, но и насърчават децата да развият талантите и страстите си, като същевременно ги обогатяват с ценни умения и приятни спомени от детството.

⭐ За нас храната на децата е от изключително значение. За тяхното здравословно и разнообразно хранене се грижи Детска Кухня ‘Фуристо’ (Зелео Био). Ние вярваме, че добрата храна е основата на здравото развитие, затова предлагаме на децата пълноценен хранителен режим, който включва:

  • Закуска, която стартира деня с енергия и вкус.
  • Свежи био сезонни плодове и зеленчуци, които внасят разнообразие и витамини.
  • Обяд, представляващ балансирано меню, приготвено с грижа и внимание към хранителните нужди на децата.
  • Следобедна закуска, която осигурява допълнителни сили за активните дейности.

Ние подкрепяме здравословния начин на хранене и научаваме децата за важността на добрите хранителни навици.

 

Нашата цел е Вашето дете да се развива в приятелска и подкрепяща среда, в която се поощрява самостоятелността.

Свържете се с нас, за да научите повече за нашите услуги и как можем да подпомогнем развитието на Вашето дете:

☎️ +359 885 84 65 54

☎️ +359 885 39 11 11

📍 ЧДГ „Изследователи“ се намира в кв.Изток, ул.Тинтява 1А – сграда „Виделина“

Работно време
Работно Време

Пон-Пет: 8:00 – 18:00*
Съб и Нед: почивен ден

* с опция за допълнителен престой