Емоционална интелигентност

Курс по Емоционална интелигентност

Децата често сменят настроенията си. В един момент могат да са щастливи и доволни от случващото се, а в следващият – плачат и се тръшкат без видима причина. За мъниците е трудно да разпознаят и назоват чувствата си, но заедно можем да им осигурим необходимата подкрепа.

Ако наблюдавате във Вашето дете стеснителност, трудности в общуването, усамотение, незачитане на авторитети и правила, вероятно детето опитва различни начини да изрази себе си.

Всяко занимание е под формата на игра. Чрез нея, помагаме на децата да направят асоциации за техните преживявания и им предлагаме различни варианти за справяне в трудни моменти.

При нас, няма добри и лоши чувства, заедно се учим да разпознаваме емоциите по изражението на лицето, обвързваме емоциите с чувства и се учим да се справим с тях по приемлив начин.

Емоционалното изучаване е важно за самооценката на детето, подпомага общуването с връстници и възрастни и регулира поведението на децата

Ние вярваме, че всеки родител иска да отгледа щастливо дете, а емоционалното изучване е ключът към щастлив и осъзнат живот!

Повече за лектора:

Нашият психолог Мария Маринова е завършила бакалавърска степен по Психология, както и магистратура по “Психология на развитието”, като също така е минала през множество стажове в различни институции – училища, центрове за терапии на деца, ВМА, Централен софийски затвора и ЗО “Кремиковци”. Всички тези институции й помогат да разбере, че детството е важен период в нашия живот. Травми, недооцененост и липса на подкрепа са предпоставки за по-нататъшки проблеми в общуването.

Участвала е в множество семинари и обучения свързани с детската личност, както и е завършила консултанското ниво в Българската асоциация по фамилна терапия. Към този момент се обучава за семеен терапевт. Работата в детска градина й помога да разшири контекста и да обръща внимание на семейната среда – важен аспект в детския живот. Много често съвместната работа с родителите успешно регулира симптомите на детето.

Мария казва: “Всяко дете носи своята индивидуалност, а с това идва и предизвикателството за мен – да намеря път към него. Да осигуря среда, в която да повиши увереността си, да стимулирам неговата любознателност и умения да регулира емоциите си – все важни неща, за да расте щастливо.”

Курсът по Емоционална интелигентност се провежда в две възрастови групи: 5-8г. и 9-11г. и ще се провежда всяка събота от 26-ти Септември, при група от минимум 3 деца.

🕙 Продължителност: 60 мин.

📌 Такса за участие: 300лв. за целия модул (10 посещения).

 

Моля, заявете предварително вашето присъствие на:

☎ 0885 84 65 54 или по 📧 hello@explorers.bg

 

 

 

  Работно време
  Работно Време

  Пон-Пет: 8:00 – 18:00*
  Съб и Нед: почивен ден

  * с опция за допълнителен престой

  Супер Оферта

  Доведи приятел и вземи 5% отстъпка