Бързо четене

 
 
⁉️ Детето ви все още срича и бърка сричките?
⁉️ Чете бавно?
⁉️ Чете, но не успява да разбере смисъла на прочетения текст?

✅ Ако това е така, то ние имаме решение за вас!

Ако детето бърка букви, срича, измисля окончания, чете насечено, не може да премине от сричане към гладко четене, тогава ние работим за техника на четене. Има деца, които четат правилно, но бавно – тук говорим за увеличаване на скоростта на четене. Има деца, които имат нормална скорост, но не разбират нищо – тогава работим върху разбирането. Има деца, при които трябва да се работи за всички компоненти комплексно. Курсът „Бързо четене“ е създаден специално за комплексното решаване на тези задачи.

По време на обучението работим с динамично редуващи се упражнения, например четене със специални карти за 10 минути, след това игра за внимание за 5 минути, четене на книги за 5 минути, игра за памет за 5 минути и т.н. Те нямат време да се разсейват или отегчават. Занятията се провеждат игриво и децата нямат време да забележат как са отлетяли час и половина.

Работим по методиките на Зайцев, Бураков, Едегей, Смотрицки, Посталовски, Федоренко. В зависимост от това с каква задача трябва да се справи вашето дете, ние избираме правилната техника.

Курсът „Бързо четене“ се разделя на 4 нива:
📕 1-во НИВО – гарантираме ви 30 % подобряване на уменията за четене!
В 1-во ниво „Техника”, помагаме на деца от 6 г. до 8 г., като усъвършенстваме техниката на четене.
Той е подходящ за деца които бъркат буквите, не могат да преминат от сричане към плавно четене, показват регресия, четат бавно, размесват срички, не разбират или не запомнят това, което четат. На това ниво се извършва корекция на техниката на четене – т.е. отстраняване на грешките в четенето.
Такса: 280лв./15 урока
📕 2-ро НИВО – гарантираме ви 50-70 % подобряване на уменията при четене и разбиране!
2-ро ниво – „Четем и разбираме” за деца от 7 г. до 10 г. и е насочен изцяло към разбирането и запомнянето на прочетения материал и на способността да бъде преразказан.
Този курс може да бъде второ ниво за деца на 6-8 години, които са преминали 1-во ниво. Този курс може да бъде посещаван от деца, които не са преминали 1-во ниво, поради това, че не са имали трудности с четенето.
Такса: 280лв./15 урока
📕 3-то НИВО – достигане до прочетени и разбрани от 250 до 300 думи в минута!
3то ниво – „Скорост” за деца на 8-11 години и възрастни. Курсът може да бъде продължение на 2-ро ниво „Четем и разбираме” или да предшества последният 4то ниво. След преминаване на този курс се повишава скоростта на четене на детето наум. Скоростта може да достигне до триста думи в минута, нараства разбирането и запомнянето на прочетения материал със способност за преразказването му.
Такса: 300лв./15 урока
📕 4-то НИВО – достигане до прочетени и разбрани от 800 до 1500 думи в минута!
4-то ниво „СУПЕР скорост” за деца на 11-16 години и възрастните. Това ниво се провежда само ако детето е посещавало 3то ниво. За възрастните, желателно е да премине това ниво и след това да го премине още един път. Четенето наум нараства 2-3 пъти и може да достигне 1500 думи в минута, при пълно разбиране, запомняне и способност за преразказване на материала.
Такса: 300лв./15 урока

 

🔖 Курсът е с продължителност 15 урока.
🔖 2 пъти седмично по 60мин.
🔖 Групите са от 4-8 деца.
🔖 Учебник: 20лв.

    Работно време
    Работно Време

    Пон-Пет: 8:00 – 18:00*
    Съб и Нед: почивен ден

    * с опция за допълнителен престой